úterý 19. srpna 2014

Začátek cesty a New York


Jsme na Cestě! Na úvod - kdo chce vědět o příspěvcích a má fejsbuk, můžete se zalajkovat zde: https://www.facebook.com/MitchovaCesta
Další informace na úvod - ve fázi příprav se tu objevovaly často vypůjčené obrázky z Google. Od teď již tady i na FB stránce jsou jen naše fotky z míst kde aktuálně jsme. A teď už k samotnému začátku Cesty....
Na Ruzyni jsme se rozloučili s rodinou, nechali si udělat z krosen obří kokony, prošli branou a vznesli se. Ve Stockholmu jsme přesedli na Boeing 777 a opustili Evropu.
Přílet do New Yorku byl nekompromisní - poté co nám imigrační úředník oskenoval všech 10 prstů a propustil nás z bezpečí letiště jsme nasedli na žlutý newyorksý taxík a nechali se plešatým přičmoudlým chlapíkem v tričku "SOMEONE LIKES IT HOT" odvézt do Brooklynu. Na ulicích bylo čímdál víc niggaz a z projíždějících aut zněl čím dál hlasitější rap. Taxikář nám na kuráži příliš nepřidal, když ukázal z okýnka a prohlásil: "Nebezpečná čtvrť se pozná podle toho, že maj v asijským bistru neprůstřelný sklo ve výloze".
Naše první ubytování byl couchsurfing v tzv. Slow House... tak se jmenoval dům, kde byly stěny polepené obrázky, výstřižky o drogách, citáty klasiků literatury, vtipnými popisky jak se v domě chovat (např. záchodě "when its yellow, let it mellow"). Ve Slow House během noci přicházeli a odcházeli lidi, ráno jsme se vzbudili a bylo nás v pokoji 8 couchsurferů. Majitel večer doma nebyl, ale ráno se zjevil vysmátý týpek s piercingem v obou bradavkách a po chvíli odfrčel na motorce - místo zavazadla s bednou plnou knih... bohém :-D.

No každopádně jsme v noci skoro nespali, což s jet lagem a tím, že jsme nespali ani moc před cestou není dobrá kombinace... takže jsme rychle hledali jiné ubytování a našli. V severním Manhattanu u parku Inwood, placené ale v soukromí - přes stránku airbnb.com.
Z toho místa píšu i tento příspěvěk - z oázy soukromí, pohodlí a útulnosti. Máme pro sebe celý byt, staráme se o želvu a kočku, vaříme si. A poznáváme odsud New York - už máme za sebou mrakodrapy ve Financial Districtu, výhled na Sochu Svobody, brooklynský most, China Town, Little Italy a SoHo.

Dnes jsme se dokonce vyrazili projet na kolech, které tu máme k dispozici - do parku Inwood, na cyklostezku podél řeky Hudson a s výhledem na most propojující severní Manhattan s Bronxem.
Ale zítra už se přesouváme dál - na další ubytování v New Yorku, kousek od Central Park. A v pátek odlétáme dál na západ... do San Francisca! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat