neděle 17. června 2012

Inspirace a tipy

...na webu i jinde.


Vzhledem, že s podobně velkou cestou nemám žádné zkušenosti, chci během těch 2 let v Brně, které mne ještě čekají sesbírat co nejvíc poznatků a zkušeností lidí, kteří už něco takového podnikli. Proto, pokud víte o nějakém webu/knížce etc... neváhejte a napište prosím!

Pro začátek bych zde uvedl stránky, které zatím nejvíc zaujaly mne:

Stránky Marka a Ivči - http://marek-ivca.webnode.cz/
O tomhle sympatickým páru jsem se dozvěděl od kamoše. Podnikli něco obdobného - na cestách už jsou tuším téměř rok. Mají za sebou Indii, Nový Zéland, Malajsii, Thajsko... Na pokračování svýho dobrodružství si vydělávají "on the road" - což je přesně to, co bych chtěl dělat taky.
Web  ještě nemám zdaleka pročtený, ale hned na první pohled je vidět, že je tam velká spousta informací - ať už praktických (kde sehnat levné letenky etc.) nebo popsaných zážitků. Marek je fotograf, takže ze svých cest mají naprosto parádní fotky - mrknout můžete např. na jeho facebooku (jsou přístupné veřejnosti).
Je super, že se tihle dva potkali, naplánovali a zrealizovali svůj sen - a co víc, vypadá to, že jim luxusně vychází a náramně si to užívají :-).

Stránky CK Adventurahttp://www.adventura.cz/
Cestovka, která dělá "dovolenou pro dobrodruhy" - dělají zájezdy po celém světě a vypadaj úžasně. Ne, že bych chtěl jejich služby využít, ale pokud člověk rozmýšlí, co kde vidět a v jakém pořadí to projet, dá se u nich skvěle inspirovat - u každého zájezdu mají detailní popis, kam se který den jede a co se uvidí. Listovat v jejich katalogu je radost :-) (je tam volně ke stažení v pdf).

Žádné komentáře:

Okomentovat